REUS promoció

Aquest itinerari vol donar a conèixer la història del “Vermut de Reus”, una beguda genuïna de la ciutat que actualment està vivint un autèntic renaixement. Us proposem la visita a tres edificis emblemàtics de la ciutat que conserven la seva especial relació amb aquest producte singular.

LA HISTÒRIA

El vermut és una beguda elaborada a base de vi, alcohol, i una particular combinació de plantes aromàtiques que li donen l'aroma i el gust que el caracteritzen. Reus va ser pionera en la producció de vermut i l'any 1892 Joan Gili va registrar la primera marca de vermut fet a la nostra ciutat. Durant els anys posteriors, més de 30 empreses de Reus es van dedicar a la seva elaboració, una competència que va contribuir a l'excel·lent qualitat d'aquest producte. Actualment varias empreses es dediquen a la producció de més de 30 marques d'aquesta beguda, que es caracteritza perquè s'elabora seguint el mètode tradicional transmés durant sis generacions, i que ha contribuït al seu prestigi i popularitat. Per degustar-lo, demani el seu vermut als establiments de la ciutat identificats amb la marca “Vermut de Reus”

ELS INDRETS MÉS EMBLEMÀTICS DEL VERMUT DE REUS, ON TAMBÉ PODREU DEGUSTAR-LO

MUSEU DEL VERMUT

Edifici modernista que acull la millor col·lecció del món sobre vermut. Propietat d'en Joan Tapias, és una col·lecció única, amb més de 5.000 peces relacionades amb el vermut: 1.900 marques de 56 països, 1.400 botelles, 300 cartells publicitaris, 3.000 etiquetes i centenars d'objectes comercials i decoratius. Acull una vermuteria, on es poden degustar i adquirir diferents marques de Vermut, i un restaurant. Visita lliure. www.museudelvermut.com

BODEGUES VERMUT DE REUS

Vermuts Rofes neix l’any 1890 amb Marcel·lí Rofes Sancho, impulsor d’una de les marques més conegudes del món del vermut. L’any 1908 l'empresa s'estableix al mateix lloc on actualment s’hi ubica el Restaurant Vermuts Rofes, un espai que tot i dedicar-se actualment a la restauració, conserva els elements de l'antiga fàbrica, destacant les impressionants botes, que transmeten l'encant i la tradició del vermut. Visita lliure. www.vermutsrofes.com

CA’L MASSÓ

Ca'l Massó és una antiga fàbrica de licors, la Destil·leria de Licors Massó. Dissenyada per l'arquitecte Pere Caselles, va ser construïda el 1920 per a Josep Massó i Sendrós, que havia fundat la seva empresa el 1910. En l'actualitat, és un espai de difusió cultural amb programació de música, cinema i teatre, i amb tallers de diferents àmbits de les arts escèniques. Disposa d'una cafeteria vermuteria i una terrassa interior. Visita lliure. www.calmasso.cat